Skip to main content

Broodje vegaburger met uienrelish en Agria en koolrabi uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Agria
  • 1 stuk(s) Koolrabi
  • 4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Vegetarische burger
  • 1 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Balsamicoazijn
  • naar smaak Ketchup
  • naar smaak Mayonaise
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon en snij in parten (wedges).
  3. Schil de koolrabi, snij doormidden en dan in halve maan plakken van ca. 0.5cm. Hak de knoflook grof. Meng de koolrabi en aardappel in een mengkom met de knoflook, olie, paprikapoeder, zout en peper. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer om en doe de laatste 4 minuten de broodjes erbij om even op te piepen. Let op dat ze niet verbranden!
  4. Maak intussen de uien-relish. Halveer de uien en snij in ringen.
  5. Fruit in een beetje bakolie tot glazig en voeg dan de balsamicoazijn toe. Laat 15-20 minuten langzaam garen zodat ze karamelliseren. Roer af en toe om en maak op smaak met een beetje zout en peper.
  6. Bak de vegetarische burgers om en om bruin en knapperig.
  7. Maak een deel van de sla aan met wat olie en azijn en bewaar wat plukjes voor op de broodjes.
  8. Serveer de vegetarische burgers op de broodjes met wat sla en uien-relish en daarbij de geroosterde groenten en eventueel ketchup en/of mayo naar smaak.
  9. Heb je knolselderij over? Snij in frietformaat en rooster me in de oven. Overgebleven geroosterde groenten zijn ook heerlijk als salade met olie, azijn en bijv. een blikje linzen.