Skip to main content

Broodje vegaburger met tomaat en koolrabifrietjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Koolrabi
  • 600 g Nicola aardappelen
  • 4 stuk(s) Vega hamburger
  • 4 stuk(s) Desembolletje
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • besprenkelen Citroensap
  • 4 Bladeren Sla

In Huis

  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Ketchup
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Zet een pan met water en zout op het vuur voor de koolrabi. Schil de koolrabi grondig, vooral aan de onderkant, zodat je geen taaie delen hebt. Snij eerst in plakken van 1 cm en daarna in frietjes van circa 1 cm dik. Was de aardappels en snij in frietjes van 1 cm dik. Blancheer de koolrabi- en aardappelfrietjes 4 minuten in kokend water en laat uitlekken. Bestrooi ze met wat zout en bak in olie (in delen) circa 6 minuten tot mooi bruin. Hussel ze steeds goed om, zodat ze niet aanbranden en allemaal even gaar worden (de koolrabi mag nog net een bite hebben).
  3. 3. Bak intussen in een andere pan de burgers. Of grill ze indien gewenst in een grillpan.
  4. 4. Warm de bruine desembroodjes max 5 minuten op in de oven (bewaar het witte broodje voor het andere gerecht).
  5. 5. Snij de tomaten in dunne plakjes. Bewaar wat plakjes tomaat voor elk broodje en leg de rest dakpansgewijs op een schaal. Besprenkel met citroensap (mag uit een flesje), peper, zout en olijfolie. Zet even weg. Was een paar blaadjes sla voor de broodjes.
  6. 6. Beleg elk broodje met sla, tomaat, de burger en wat ketchup.
  7. 7. Serveer met de frietjes en tomatensla. Een beetje mayo bij de frietjes is ook lekker!
  8. <br>Let op: je hebt vaker desembolletjes en citroen nodig deze week.