Skip to main content

Broodje vegan kebab, knoflooksaus, geroosterde aardappelen en meiraap en een gevulde salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 28 Broodje karmashoarma knoflooksaus geroosterde aardappelen en courgette1

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Frieslander aardappelen
  • 300 gram meiraap
  • 1 stuks courgette
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 stuks tomaten
  • 0.5 stuks komkommer
  • 300 gram vegan kebab
  • 4 stuks volkoren broodjes
  • 150 gram yoghurt
  • 20 gram peterselie (incl. steeltjes)

In Huis

  • olijfolie (om te bakken)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de meiraap en was of schil de aardappelen. Snij in kleine blokjes van ca 2 cm. Leg in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Snij de courgette in even kleine stukjes. Voeg na 10 minuten toe en rooster mee.
  4. Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringen. Snij de tomaten en komkommer in stukjes. Doe samen met de sla in een kom.
  5. Bak de karmashoarma in een beetje olie maximaal 5 minuten op half hoog vuur, het moet warm maar niet krokant worden.
  6. Maak de broodjes een beetje nat en piep ze 3-5 minuten op in de oven.
  7. Meng 2 el yoghurt (bij 4p) met de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
  8. Hak de knoflook en peterselie heel fijn en meng met de rest van de yoghurt. Je kan ook de yoghurt, knoflook, peterselie, 1 el water (bij 4p) en wat drupjes olijfolie met (of in het bakje van) de staafmixer tot sausje maken. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snij de broodjes open en vul met een deel van de salade, de karma shoarma en knoflooksaus naar wens.
  10. Serveer de overgebleven salade, aardappels, meiraap en courgette erbij.