Skip to main content

Broodje venkelworst met wortelsalade en gebakken ui

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Uien
  • 400 stuk(s) Wortel
  • 8 sneetje(s) Brood
  • 4 stuk(s) Venkelworst
  • naar smaak Currysaus

In Huis

  • 4 el Boter
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Bruine suiker
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Mosterd
  • 4 el Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de uien in ringen. Verhit 2 eetlepels van de boter in een koekenpan en bak de uien mooi goudbruin in ca. 15 minuten.
  2. 2. Snij de wortels julienne m.b.v. een julienne dunschiller of de keukenmachine. Meng citroensap met de bruine suiker en roer totdat deze is opgelost. Voeg dan de zonnebloemolie, mosterd en 1 eetlepel van de mayonaise toe en meng tot een dressing. Schep door de wortels. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Verhit 2 eetlepels van de boter in een koekenpan en bak de worsten zachtjes 5 minuten aan totdat ze goed zijn opgewarmd en mooi bruin zijn.
  4. 4. Besmeer 4 boterhammen met wat mayonaise en beleg met de wortelsalade. Leg er de worsten op knijp er wat currysaus over uit. Verdeel er de ui over. Dek eventueel af met de andere boterhammen en serveer.