Broodje visburger met waterkers

Vis

  • Totale tijd 30 minuten
Broodje visburger met gesmoorde bietjes en waterkers | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 4 stuks scholvisfilet
  • 8 sneetje Houthakker maanzaad brood
  • 1 zakje waterkers

In Huis

  • 0.5 tl zout
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap (uit flesje)
  • olie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Hak de peterselie en de bieslook grof. Snij de vis in grove stukken. Doe de vis, ui, verse kruiden en het zout (1/2 tl bij 4p) in een diepe mengkom. Voeg mosterd, citroensap en peper toe. Verkruimel een sneetje brood (bij 4p) erbij. Staafmix grof (of gebruik een keukenmachine als je die hebt). Vorm vier burgers, dek af met folie en zet in de koelkast om op te stijven.
  2. Snij 8 sneetjes van het brood en rooster met behulp van een broodrooster totdat deze bruin zijn.
  3. Bak de visburgers op laag vuur in een beetje olie mooi bruin en gaar.
  4. Bewaar wat blaadjes waterkers voor op de broodjes en maak de rest aan met de olijfolie extra vierge en balsamico azijn.
  5. Serveer de burgers op de sneetjes brood met wat mayonaise en blaadjes waterkers en eet de waterkerssalade erbij.