Broodje wildrookworst met zuurkoolsalade en groentefrietjes

Wild

  • Totale tijd minuten
Broodje hotdog met groentenfrietjes en zuurkoolsalade  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram wortelpeterselie
  • 500 gram witte bataat
  • 500 gram Beemster Valery aardappelen
  • 4 stuks wildrookworst
  • 500 gram zuurkool (vatvers)
  • 200 gram yacon
  • 8 sneetjes pain gris brood
  • naar smaak veldsla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el venkelzaad
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 el dragon (fijngesneden)
  • 6 el mayonaise
  • 80 ml kookroom of crème fraîche
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de wortelpeterselie en bataat. Was de aardappels. Snij in frietformaat. Meng met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Doe 4 el (bij 4p) (milde) olie in een klein afdekbaar steelpannetje. Bak het mosterdzaad en venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken (zorg dat ze niet verbranden!).
  4. Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  5. Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang of helemaal niet. Knijp de zuurkool daarna goed uit. Schil de yacon en snij in hele kleine blokjes (0.5 cm).
  6. Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak de dragonblaadjes en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
  7. Meng de mayo met de kookroom of crème fraîche en mosterd. Meng door de zuurkool en yacon.
  8. Leg de laatste 8-10 minuten het brood bij de frietjes of gebruik een broodrooster.
  9. Snij de rookworst in plakjes. Beleg de broodjes met wat blaadjes veldsla, de rookworst en een goede dot zuurkool. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.