Skip to main content

Broodje worst met gegrilde paprika, gebakken uienringen en koolsalade

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spitskool
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 4 sneetje(s) Boterham

In Huis

  • 150 ml Mayonaise
  • 150 ml Zure room
  • 1 tl Karwijzaad
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder buitenste harde bladeren. Halveer de kool en verwijder de harde kern van de kool. Snij de kool in heel fijne reepjes. Breng een pan met water met wat zout aan de kook. Blancheer hierin de kool even zodat hij net iets zachter wordt. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Snij 1 ui in ringen en bak aan tot ze goudbruin zijn.
  3. Meng een dressing van mayonaise, zure room en karwijzaad. Verdun met een klein beetje water. Hak een 1/2 ui zeer fijn. Meng de ui, kool, mayonaise en eventueel groene peper. Breng op smaak met peper en zout. Laat even intrekken.
  4. Halveer de paprika in de lengte en rooster hem onder de grill tot er zwarte blazen ontstaan. Laat een beetje afkoelen en verwijder het velletje van de paprika. Snij in smalle reepjes en bestrooi met wat zout en peper.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
  6. Beleg de boterhammen met wat coleslaw. Verdeel er de worsten over. Beleg met geroosterde paprika en maak af met wat uienringen.