Broodje zalmburger met salade de betterave, geroosterde venkel en aardappeltjes

Vis

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 4 broodje zalmburger bietenborani geroosterde venkel en aardappeltjes

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks venkel
  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 800 gram rode bieten
  • 400 gram zalmfilet
  • 4 el dille
  • 4 el bieslook
  • 2 el(!) sjalot
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 1 bakje yoghurt
  • naar smaak wilde spinazie

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 100 ml water voor de bieten
  • 1 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van een 0.5 cm. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van 2 cm (met schil). Meng beide in een mengkom met olijfolie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min in de oven.
  3. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  4. Dep de zalm droog met keukenpapier. Snij de filetjes in grove stukken. Doe de zalmstukken in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en mix kort. Doe in een mengkom. Hak de dille en bieslook fijn. Snipper de sjalot. Voeg 2/3 van de dille, alle bieslook en sjalot bij de zalm, samen met de honing, mosterd, zout (0.5 tl bij 4p), en peper naar smaak. Meng goed en maak 1 burger pp. Laat even opstijven in de koelkast.
  5. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  6. Check intussen of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
  7. Leg als de venkel en aardappelen bijna gaar zijn, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 3-4 min per kant.
  9. Meng de overgebleven dille samen met de dressing en de yoghurt door de bietjes.
  10. Beleg de broodjes met een blaadje (afgespoelde) wilde spinazie, wat mayo en de zalmburgers en serveer met de bietensalade en geroosterde venkel en aardappeltjes.