Skip to main content

Broodje zalmburger met waterkers-bietenborani en geroosterde venkel

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 venkels
  • 400 gram zalmparures
  • 2 el dille
  • 2 el bieslook
  • 4 el sjalot
  • 1.50 pakje voorgekookte bieten
  • 1 bosje waterkers
  • 4 witte broodjes

In Huis

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 teentjes knoflook in de schil
  • 1 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl zout
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het uiterste kontje en het loof van de venkel en dan in dunne plakken van een halve cm. Meng in een mengkom met de helft van de olijfolie (1 el bij 4p) en peper en zout. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de knoflooktenen (in de schil) erbij. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven (afhankelijk van je oven en/of hoe dun je het snijdt).
  2. Doe de zalm in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en hak grof. Doe in een mengkom. Hak de dille en bieslook fijn. Snipper de sjalot. Voeg bij de zalm, samen met de honing, mosterd, de helft van het zout (0.5 tl bij 4p), en peper naar smaak. Meng goed en maak 1 burger pp. Laat even opstijven in de koelkast.
  3. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de andere helft van het zout er met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de andere helft van de olijfolie extra vierge.
  4. Snij de bieten in kleine blokjes van 1 cm en meng de dressing erdoor.
  5. Bak de zalmburgers om en om in wat olie in 3-4 minuten per kant.
  6. Doe de yoghurt in een hoge maatbeker. Haal de blaadjes waterkers van de dikkere stelen. Hou wat blaadjes achter voor op de broodjes en pureer de rest met behulp van een staafmixer door de yoghurt. Roer de waterkers-yoghurt door de bieten.
  7. Leg als de venkel bijna gaar is, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
  8. Serveer de burgers op een broodje met wat blaadjes waterkers en de bietenborani en geroosterde venkel erbij. Of leg eerst wat venkel op je broodje, heerlijk!