Skip to main content

Broodje pulled chicken met ingelegde wortel en gegrilde little gem

Kip

  • Waarvan Oventijd 90 minuten
  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendij
  • 2 stuks rode ui
  • 1 stuks winterpeen
  • 4 stuks desem pistolets
  • 2 kropjes little gem

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om in te bakken olijfolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder gerookt
  • 1 el worcestersaus
  • 150 ml tomatenpassata
  • 5 stuks limoen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 3 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Snij de kippendijen in stukken. Snij de helft van de ui en alle knoflook in stukjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak eerst de ui en knoflook kort aan op hoog vuur. Voeg de kippendijen toe. Bak 2-3 minuten
  3. Voeg de komijn, paprikapoeder, worcestersaus en zout toe. Roer om en voeg ook de tomaten passata toe. Voeg 25 ml water per persoon toe en warm nog 1 keer op. Schep alles in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet in de oven voor 30 minuten.
  4. Schil ondertussen de wortel en snij in dunne plakjes. Snij de overgebleven ui in halve ringen. Meng door elkaar met peper en zout in een bak.
  5. Verwarm 150 ml (4p) water met de uitgeknepen limoen, basterdsuiker en rode wijnazijn. Laat de suiker oplossen. Giet het vocht warm over de wortel en ui heen, dek af en laat rustig marineren.
  6. Haal na 30 minuten de kip uit de oven en trek met twee vorken de grote kipstukken uit elkaar. Is de kip al erg droog? Voeg dan nog een beetje vocht toe. Zet nogmaals 30 minuten afgedekt in de oven. Trek daarna nogmaals de kip uit elkaar met twee vorken. Zet nu de ovenschaal NIET afgedekt in de oven voor nog 20-30 minuten. Dit laatste stuk zorgt dat de saus grotendeels verdampt. Houd de kip goed in de gaten; check of het niet te droog wordt.
  7. Bak de broodjes af in de oven.
  8. Snij de little gem in de lengte in tweeën en bestrijk met een beetje olijfolie. Grill de sla, ook de losgelaten bladeren, rustig in een grillpan.
  9. Vul de broodjes met de gesneden sla, wortel, ui en de pulled chicken.
  10. Dit gerecht is lekker met BBQ-saus (ketchup, bruine basterdsuiker, worcestersaus, mosterd en azijn) of een sausje van yoghurt met chili.
  11. In de weekend Krat zitten ook prachtige zoete aardappelen. Pof de zoete aardappelen in aluminiumfolie in de oven, snij open en vul deze met de pulled chicken.