Skip to main content

Bruschetta met dubbel gedopte tuinbonen en citroenricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Tuinbonen
  • 4 portie(s) Stokbrood

In Huis

  • naar smaak Zout
  • 200 g Ricotta
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Dop eerst de tuinbonen door ze uit de peul te halen. Blancheer ze heel kort in kokend water met wat zout (0.5 tot 1 minuut afhankelijk van de grootte van de bonen). Ze mogen niet echt gaar worden, dan worden ze veel te zacht. Dus check tussendoor. Spoel af onder de koude kraan. Verwijder het buitenste velletje want dit is een beetje bitter. Pak daarvoor een boontje tussen je vingertoppen en knijp het boontje uit zijn velletje. Als je het goed doet floept het boontje er gemakkelijk uit. Dop zo alle boontjes en je hebt dubbel gedopte tuinbonen.
  2. Meng ricotta met geraspte citroenschil naar smaak en wat peper en zout.
  3. Rooster de stukken opengesneden stokbrood voor de bruschetta knapperig van buiten, maar nog wel ietsje zacht van binnen. Wrijf het teentje knoflook zachtjes over het brood.
  4. Leg wat warme tuinbonen op het brood. Prak de tuinbonen een beetje plat met een vork. Verdeel er wat ricotta over. Besprenkel met de olijfolie.