Skip to main content

Bruschetta met geroosterde paprika, gekarameliseerde ui, waterkers en kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 4 plak(ken) Brood
  • 50 g Extra belegen kaas
  • naar smaak Waterkers

In Huis

  • 1 el Boter
  • 3 el Rode wijnazijn
  • 1 el Bruine basterdsuiker
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. 2. Verhit de boter in een koekenpan. Snij de rode ui in ringen en bak bruin in de boter op middelhoog vuur. Voeg de wijnazijn en de basterdsuiker toe en roer door. Laat langzaam garen en karameliseren op laag vuur met het deksel op de pan.
  3. 3. Snij de paprikas in de lengte doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de stukken paprika in de oven en rooster totdat ze zwarte blazen krijgen. Laat afkoelen en verwijder het vel.
  4. 4. Snij het brood in dunne plakken. Rooster de sneetjes brood totdat ze net knapperig beginnen te worden, maar van binnen nog zacht zijn. Pel de knoflook en rasp er mee over het brood. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
  5. 5. Verdeel de geroosterde paprika en gekarameliseerde uien over de sneetjes brood. Rasp er de extra belegen kaas overheen en zet de sneetjes nog even onder de ovengrill totdat de kaas gesmolten is.
  6. 6. Maak af met een plukje waterkers en serveer op een mooi bord.