Skip to main content

Bruschetta met geroosterde paprika, gekaramelliseerde ui en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 4 sneetjes tarwebrood
  • waterkers naar smaak

In Huis

  • 1 el boter
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie (extra vierge) naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Verhit de boter in een koekenpan. Snij de ui in ringen en bak bruin in de boter op middelhoog vuur. Voeg de rode wijnazijn en de bruine basterdsuiker toe en roer door. Laat langzaam garen en karamelliseren op laag vuur met het deksel op de pan.
  3. Snij de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de stukken paprika in de oven en rooster totdat ze zwarte blazen krijgen. Laat afkoelen en verwijder het vel.
  4. Rooster de sneetjes brood totdat ze net knapperig beginnen te worden, maar van binnen nog zacht zijn. Pel de knoflook en rasp er mee over het brood. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
  5. Leg er een schepje van de gekaramelliseerde uien over en maak af met een plukje waterkers en nog wat zout en olie.