Skip to main content

Bruschetta met ricotta, tuinbonen en munt-peterselie-olie

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Tuinbonen
  • 100 g Ricotta
  • 2 takje(s) Peterselie
  • 1 takje(s) Munt

In Huis

  • 4 stuk(s) Boterham
  • 50 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de kruidenolie door munt en peterselie zeer fijn te hakken en te mengen met de olijfolie. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
  2. Dop de tuinbonen en blancheer ze kort in kokend water met wat zout. Ze mogen niet zacht worden! Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verwijder nu het buitenste schilletje door in het puntje van de boon te knijpen. De binnenkant floept er dan uit.
  3. Rooster het brood en pel de knoflook. Wrijf de knoflook over het geroosterde brood. Besmeer met het ricottamengsel en beleg met de bonen.
  4. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper en zout.