Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bruschetta met sardines

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 8 sneetjes pain au levain blond
  • 1 stuks gele ui
  • 2 blikjes sardines

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl chilivlokjes
  • 50 ml water of witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie extra vierge
  • 10 gram peterselie
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het brood met water en bak af in 10-13 minuten.
  2. Snipper de gele ui. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de chilivlokken toe. Voeg de helft van de sardines toe zonder de olie, laat 5 minuten meebakken.
  3. Voeg het water of de witte wijn toe. Wanneer je water gebruikt zal je iets meer peper en zout moeten toevoegen. Laat de sardines het water of de wijn helemaal opnemen.
  4. Proef en voeg peper en zout toe wanneer nodig. Doe de andere helft van de sardines erbij en laat deze een beetje heel. Verwarm op zacht vuur.
  5. Snij het brood in 8 plakken. Maak er bruschetta’s van door ze even te grillen of te roosteren. Snij de knoflook doormidden en wrijf de knoflook over het geroosterde brood. Besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Verdeel het sardines mengsel over de broodjes. Garneer met de peterselie en een kneepje citroensap.