Bruschetta met tomaat en peterselie

Vegetarisch, Voorgerecht, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Knoflook-peterselie worst van Brandt en Levie met aardappeltjes en sjieke snijbonen | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks coeur de boeuf
  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks ciabatta bruin
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 1 teen knoflook (voor bij de tomaten)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook (voor de broodjes)
  • 6 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de coeur de boeuf tomaten en snij in blokjes. Verwijder een deel van het vruchtvlees, anders wordt het te nat.
  3. Snipper de witte ui en voeg bij de tomaten en schep even om. Breng op smaak met zout en peper, knoflook en olijfolie extra vierge.
  4. Snij de ciabatta in dunne plakjes en leg op een rooster.
  5. Pers de knoflook en meng in een bakje met de olijfolie en zout en peper.
  6. Smeer de broodjes in met het olie mengsel en rooster 5-7 minuten in de oven tot ze goud bruin zijn.
  7. Hak de peterselie fijn incl. de dunne steeltjes. Beleg de knoflookbroodjes met het tomatenmengsel en bestrooi met de vers gehakte peterselie.