Bruschetta met tomaat en peterselie
Vegetarisch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
![Knoflook-peterselie worst van Brandt en Levie met aardappeltjes en sjieke snijbonen | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/Gemakskrat-Vega-2_2022-09-01-102107_hsuo.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=e7fc57008ef844a673907d70947a9824)
Ingrediënten
In de box
- 200 gram snoeptomaatjes
- 1 stuks ui
- 1 stuks volkoren zadenbrood
- 10 gram peterselie
In Huis
- 1 kleine teen knoflook (voor bij de tomaten)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook (voor de broodjes)
- 6 el milde olijfolie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de tomaatjes en snij deze in kwartjes (grote exemplaren nog kleiner). Verwijder indien nodig een deel van het vruchtvlees, als het anders te nat wordt.
- Snipper de witte ui heel fijn en pers de knoflook (let op: verwijder het groene loofje indien nodig). Voeg bij de tomaten en schep even om. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie extra vierge.
- Snij het brood in dunne plakjes en leg op een rooster.
- Pers de knoflook en meng in een bakje met de milde olijfolie en zout en peper.
- Smeer de broodjes in met het olie-knoflook mengsel en rooster 5-7 minuten in de oven tot ze goud bruin zijn.
- Hak de peterselie fijn (incl. de dunne steeltjes). Beleg de knoflookbroodjes met het tomatenmengsel en bestrooi met de vers gehakte peterselie.