Skip to main content

Bruschetta met tomaat, little gem en Parmezaan, met koolrabi-courgette-kervelsoep

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Ui
  • 8 stuk(s) Tomaten
  • 4 stuk(s) Little gem sla
  • 4 stuk(s) Bruine broodjes
  • 30 g Kervel
  • 200 g Asperges
  • 70 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 1 klont(en) Boter
  • 1 liter Water
  • 1 blokje(s) Bouillonblokje
  • naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 4 tl Rode wijnazijn
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker tomaten, ui, courgette en asperges nodig deze week.
  2. 1. Schil de koolrabi met een dunschiller. Schil vooral de onderkant goed anders heb je draadjes in je soep. Snij de courgette in stukken. Snipper de ui. Fruit eerst ui in een klontje boter, voeg na een minuut de rest toe. Voeg het water toe en bouillonblokje en kook zachtjes gaar in ca. 12-15 minuten.
  3. 2. Verwarm de oven voor op 200°Cmet de grill erbij. Snij de tomaten in dikke plakken. Verwijder alleen het uiterste kontje van de little gems en snij in kwarten. Leg de tomaten en little gems op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en gril 5-8 minuten tot de sla begint te kleuren. Hou in de gaten!
  4. 3. Maak de dressing. Rasp de knoflook. Meng met de azijn en mosterd. Voeg de olie langzaam toe en klopt tot je een gebonden en lobbige dressing hebt. Breng op smaak met wat suiker, peper en zout.
  5. 4. Snij de broodjes doormidden en leg die als de groenten klaar zijn 3-5 minuten onder de grill tot bruin en knapperig.
  6. 5. Hak de kervel heel fijn. Verwijder de onderste paar centimeter van de asperges en snij de rest in stukjes van 2 cm. Pureer de soep grof, laat wat stukjes zitten en laat het vuur even aan nog. Voeg kervel en asperge bij de soep en laat 2 minuut meekoken. Maak op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  7. 6. Besprenkel het brood rijkelijk met olijfolie, beleg met tomaat en sla (little gem), daarover de dressing en maak af met dunne plakjes of krullen Parmezaanse kaas. Serveer bij de soep.