Skip to main content

Bruschetta met tomaat, romaine en overjarige kaas, met broccoli-courgette-soep

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 broccoli
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 250 gram tomaten
  • 0.5 krop romaine sla
  • 2 boule nature
  • 70 gram overjarige kaas

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 1 liter water
  • 1 blokje(s) bouillonblokje
  • naar smaak olijfolie (besprenkelen)
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 tl rode wijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Snij de roosjes van de broccolistronken. Snij vervolgens de grote stronk en de kleinere stronkjes die over zijn, in kleine stukjes. Snij de courgette in stukken. Snipper de ui. Fruit eerst ui in een klontje boter, voeg na een minuut de courgette en broccoli toe. Voeg het water toe en bouillonblokje en kook zachtjes gaar in ca. 12-15 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C met de grill erbij. Snij de tomaten in blokjes. Verwijder alleen het uiterste kontje van de halve krop romaine sla en snij door de helft, en nog eens door de helft. Leg de tomaatjes en romaine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en gril 5-8 minuten tot de sla begint te kleuren. Hou in de gaten!
  3. Maak de dressing. Rasp de knoflook. Meng met de azijn en mosterd. Voeg de olie langzaam toe en klopt tot je een gebonden en lobbige dressing hebt. Breng op smaak met wat suiker, peper en zout.
  4. Snij de boule nature broodjes in sneetjes en leg die als de groenten klaar zijn 3-5 minuten onder de grill tot bruin en knapperig.
  5. Pureer de soep grof, laat wat stukjes zitten en laat het vuur even aan nog. Maak op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  6. Besprenkel het brood rijkelijk met olijfolie, beleg met de tomaat en sla, daarover de dressing en maak af met dunne plakjes of krullen overjarige kaas. Serveer bij de soep.