Skip to main content

Bruschette met ricotta en bietjes

  • Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Bieten
  • 8 el Ricotta
  • 4 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 1 tl Citroenrasp
  • 2 tl Tijmblaadjes
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Balsamicoazijn
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Neem 3 of 4 stukken aluminiumfolie. Leg er de bieten op en bestrooi met wat tijm. Sprenkel er de olijfolie over. Leg in de oven en gaar in ca. 60 minuten.
  2. 2. Meng de ricotta met het citroenrasp en breng op smaak met wat peper en zout.
  3. 3. Rooster het brood. Schil het teentje knoflook en rasp er mee over het brood. Laat het brood afkoelen.
  4. 4. Haal de bietjes uit de oven en verwijder het schilletje. Snij de bietjes in hele kleine blokjes en besprenkel met balsamico. Bestrooi met peper en zout en meng goed.
  5. 5. Besmeer de bruschette met de ricotta en beleg met wat bietjes.
  6. <br>Tip: bestrooi eventueel met wat peterselie, koriander of munt.