Buitengewone hamburger met lauwwarme salade van Frieslanders en radijsjes

Rund

  • Totale tijd 25 minuten
1230 Tartaar Speciaal Met Lauwwarme Salade Van Krieltjes Radijsjes En Hollandse Sla

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 hamburgers
  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 2 bosjes radijs
  • 1 bindsla
  • 1 venkel

In Huis

  • 1 el gesnipperde rode ui
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl suiker
  • 1 klontje boter
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels, snij ze in blokjes en zet ze op in koud water met zout en kook gaar in circa 10 minuten.
  2. Snipper de ui en doe die in een kommetje met de witte wijnazijn.
  3. Maak in een vrij grote mengkom een slasaus van olie, mayonaise, suiker, zout en peper. Hier gaan straks de aardappels en groenten bij.
  4. Maak de radijsjes schoon en snij in kwarten. Snij de venkel doormidden, verwijder het hart en snij in kleine stukjes. Voeg dit alles toe aan de slasaus in de mengkom, samen met de azijn en ui. Zet even weg.
  5. Verwarm een scheutje olie of een klontje boter in een pan en bak de hamburgers om en om in circa 6 minuten mooi bruin.
  6. Maak ondertussen de sla af. Was en droog de slabladeren en drapeer ze op een schaal of groot bord. Giet de aardappels af en spoel even af met koud water zodat ze iets afkoelen. Snij ze doormidden en meng ze met de radijsjes en de venkel door de slasaus.
  7. Schik de aardappelsalade op de slabladeren en serveer met de tartaartjes.
  8. Wijnsuggestie:Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.