Skip to main content

Bulgurpilav van bleekselderij en tomaatjes met amandeltarator en een omelet met champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 150 g Pruimtomaten
  • 25 g Brood
  • 250 g Champignons
  • 6 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 300 g Bulgur
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Plantaardige olie
  • 300 ml Groentebouillon
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zwarte peper (vers gemalen)
  • 4 el Verse dille
  • 4 el Melk
  • 50 g Blanke amandelen
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 1 tl Cayennepeper
  • 125 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Citroensap
  • 2 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Week de bulgur 5 minuten voor in koud water. Snipper in de tussentijd de sjalot en hak 1 teentje van de knoflook fijn.
  2. 2. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes.
  3. 3. Verhit 2 eetlepels van de plantaardige olie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot, knoflook en selderij 4 minuten zachtjes aan.
  4. 4. Breng de bouillon in een andere pan aan de kook.
  5. 5. Knijp de bulgur goed uit en doe bij de gebakken groenten. Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, zwarte peper en verse dille toe. Roer de hete bouillon erdoor en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en kook zachtjes totdat alle bouillon is opgenomen.
  6. 6. Maak de tarator. Week het brood in de melk en pureer in de huishoudmachine samen met de amandelen, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en 2 teentjes van de knoflook. Giet er, terwijl de motor draait, de olijfolie bij. Voeg er het sap van de halve citroen aan toe. Voeg beetje bij beetje water toe en puls nog een paar keer totdat je een mooi dikkige saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Snij de champignons in plakjes en verhit de boter in een koekenpan. Bak de champignons aan totdat ze bruine randjes krijgen. Knijp er de knoflook boven uit en bak nog 30 seconden. Doe op een bord.
  8. 8. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit nog een eetlepel boter in de koekenpan en bak snel een luchtige omelet. Leg de champignons erop en klap de omelet dubbel. Laat nog 1 minuut zachtjes bakken.
  9. 9. Serveer de pilav met de omelet en de tarator.