Skip to main content

Bulgursalade met chioggia bieten, radijs en bleekselderij en feta

  • Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g chioggia bieten
  • 200 g bulgur
  • 1 bosje(s) radijsjes
  • 2 stengel(s) bleekselderij
  • 2 takje(s) munt
  • 1 takje(s) koriander
  • 200 g feta

In Huis

  • peper en zout
  • 1 stuk(s) citroen
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Kook de bietjes in water met wat zout in ca. 50 minuten beetgaar. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Laat een beetje afkoelen.
  2. Snij de radijsje en bleekselderij in dunne plakjes. Snij de munt en koriander fijn. Pers de citroen uit.
  3. Laat de bietjes een beetje afkoelen en verwijder het schilletje. Snij door de helft en dan in dunne plakjes. Meng alle groenten door de bulgur.
  4. Meng de olijfolie met het sap van de citroen . Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade. Brokkel er de feta over. Bestrooi met de gehakte kruiden.
  5. Serveer met lekker brood en olijfolie om te deppen.