Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

BUMI Asian pulled seitan met rijst, courgette en Oosterse aubergine

Vegan

  • Totale tijd minuten
BUMI Asian pulled seitan met volkoren rijst, courgette en Oosterse aubergine | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 stuks lente-ui
  • 2 pakjes Asian pulled seitan

In Huis

  • 1 tl limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 300 gram basmatirijst
  • 4 stuks kardemompeulen
  • 600 ml kokend water voor de rijst
  • 3 stuks lente-ui
  • 1 el sesamzaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Hak de knoflook fijn, rasp de limoen en pers het sap. Meng met de ketjap asin (of sojasaus), olijfolie en suiker. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de Oosterse marinade en laat gaar worden in ca. 30 minuten. (Leg evt. overgebleven bloemkool uit recept 2 erbij).
  3. Zet de waterkoker met aangegeven hoeveelheid water aan. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een kookpan. Voeg de rijst toe en roer om. Plet de kardemompeulen een beetje en voeg toe. Voeg het (kokende) water toe. Breng weer aan de kook en laat afgedekt zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) in 8-12 minuten gaar en droog koken (ruime marge, want het hangt echt af van hoe hoog je vuur staat!).
  4. Snij de courgette in blokjes van ca. 1 cm en de bleekselderij in halve maantjes. Snij de lente-ui in ringetjes en leg 1/4 apart.
  5. Verwarm olie in een wok en bak de resterende 3/4 van de lente-ui samen met de courgette, bleekselderij een paar minuten stevig aan. Bestrooi met peper en zout. Voeg de gekookte rijst toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee.
  6. Bak de sesamzaadjes heel kort (ca. 1 minuut) aan in een droge koekenpan en hou apart. Verwarm daarna olie in dezelfde koekenpan en bak de Asian pulled seitan ca. 5 minuten warm en een beetje knapperig.
  7. Haal de aubergine uit de oven en bestrooi met de achtergehouden lente-ui en het sesamzaad. Serveer met de rijst en de Asian pulled seitan.