Bumi Asian tempeh en noedelsalade met chinese kool en kastanjechampignons

Vegan

  • Totale tijd 30 minuten
Bumi Asian tempeh en noedelsalade met chinese kool en kastanjechampignons | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram woknoedels
  • 200 gram chinese kool
  • 200 gram peen
  • 100 gram yacon
  • 1 stuks rode peper
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 stuks paksoi
  • 2 pakje Bumi tempeh
  • naar smaak koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el (vegan) mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 3 el water
  • optioneel sesamolie
  • optioneel sesamzaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking (zit tip 1).
  2. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen en yacon erbij. Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt) en voeg toe. Zet even weg.
  3. Verhit olie in een koekenpan. Snij de kastanjechampignons in vieren en bak op hoog vuur. Snij het wit van de paksoi in stukken van 1 cm, bak een paar minuten mee. Snij het groen van de paksoi in reepjes, voeg toe en schud nog even om. Breng op smaak met zout en peper en voeg bij de kool. Veeg de pan schoon.
  4. Verwarm olie in de koekenpan en bak de Asian tempeh rondom bruin en een beetje knapperig.
  5. Maak de dressing. Meng de (vegan) mayonaise (zie tip 2) met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Roer, samen met de gare noedels bij de groenten.
  6. Serveer de bumi tempeh bij de noedelsalade en garneer met wat blaadjes koriander. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes als je dat in huis hebt.
  7. Let op: Kook je voor 3 of 4? Dan kan het zijn dat je 2 kleine i.p.v. 1 grote paksoi hebt gekregen. Je mag dan alles in het gerecht gebruiken.
  8. 1: Gebruik wat meer noedels als er grote eters mee eten. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met bijv. wat overgebleven Chinese kool van deze week, ketjap en sesamolie. 2: Je kan ook de helft van de mayo vervangen door (vegan) yoghurt als je dat in huis hebt.