Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Burger met gebakken aardappeltjes en koolsalade met peen en appel

Rund

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram regenboogpeen
  • 2 stuks Royal gala appels
  • 4 stuks slow smoked runderburger

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 125 gram yoghurt
  • 1 el azijn
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • snufje kerriepoeder
  • 1 tl mosterd
  • 1 el mayonaise (voor de dressing)
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom en hussel goed met olie, paprikapoeder en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
  3. Maak de dressing van de yoghurt, azijn, citroensap, kerriepoeder, mosterd en mayonaise.
  4. Snij de spitskool in zo dun mogelijke slierten en doe in een grote slabak. Rasp de peen fijn en snij de appel in kleine blokjes. Hak de walnoten grof. Voeg toe, samen met de dressing. Meng goed en zet weg.
  5. Warm de burgers op in een pan, oven of onder de grill (ze zijn al gegaard).
  6. Serveer de burger met de koolsalade en aardappels uit oven.