Skip to main content

Burnt broccoli, champignons en BUMI tempeh met noedelsalade van Chinese kool, yacon en sesamzaad

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje specerijen (met stip!)
  • 400 gram broccoli
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 160 gram fijne noedels
  • 400 gram Chinese kool
  • 200 gram peen
  • 200 gram yaconwortel
  • 1 stuks rode peper
  • 2 pakjes Bumi Tempeh
  • 2 el sesamzaad
  • naar smaak koriander

In Huis

  • 1 el ketjap
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 3 el water
  • optioneel sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote pan water op voor de noedels.
  2. Meng in een grote mengkom de ketjap, olijfolie en specerijen en pers er een klein teentje knoflook bij.
  3. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak verder kleine roosjes. Snij het uiteinde van de steeltjes van de kastanjechampignons en laat ze verder heel. Voeg beide bij de marinade in de mengkom en schud goed om, zodat alles een beetje bedekt is. Leg in een grote schaal en bestrooi met peper en zout. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven.
  4. Kook de noedels (zie tip) in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af.
  5. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen erbij. Schil de yacon, snij in luciferformaat en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes en voeg toe.
  6. Voeg de Bumi Tempeh toe aan de broccoli en champignons in de oven en hussel een keer goed om. Bak de tempeh de laatste 10-12 minuten mee.
  7. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Voeg de noedels toe aan de groenten en roer de dressing erdoor.
  8. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  9. Serveer de burnt broccoli, champignons en tempeh bij de noedelsalade en bestrooi met sesamzaadjes. Garneer eventueel nog met wat blaadjes koriander.
  10. Goed om te weten: In het bakje specerijen MET STIP zit: 1 tl gemalen korianderzaad en 1 tl gemberpoeder (bij 4p).
  11. Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerst een deel. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met bijv. de overgebleven Chinese kool van deze week, ketjap en sesamolie :)