Burnt broccoli en BUMI tempeh met noedelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Noedelsalade met broccoli en tempeh | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 bakje specerijen
  • 500 gram broccoli
  • 160 gram fijne eiernoedels
  • 300 gram Chinese kool
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 2 pakjes Bumi tempeh
  • naar smaak koriander

In Huis

  • 1 el ketjap
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 3 el water
  • optioneel sesamolie
  • optioneel sesamzaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote pan water op voor de noedels.
  2. Meng in een grote mengkom de ketjap, olijfolie en specerijen en pers er een klein teentje knoflook bij.
  3. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak verder kleine roosjes. Voeg bij de marinade in de mengkom en schud goed om, zodat alles bedekt is. Leg in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven.
  4. Kook de noedels (zie tip) in 6 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af. Hierdoor spoel je het zetmeel af en dat komt de smaak van het gerecht ten goede.
  5. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en voeg bij de noedels. Schil en rasp de peen erbij. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snij in stukjes en voeg toe.
  6. Voeg de Bumi tempeh toe aan de broccoli in de oven en hussel een keer goed om. Bak de laatste 10-12 minuten mee.
  7. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Voeg de noedels bij de Chinese kool en roer de dressing erdoor.
  8. Serveer de burnt broccoli en tempeh bij de noedelsalade. Garneer met wat blaadjes koriander en eventueel wat sesamzaadjes als je dat in huis hebt.
  9. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit: 1 tl gemalen korianderzaad en 1 tl gemberpoeder (bij 4p).
  10. Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerst een deel. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met bijv. wat overgebleven Chinese kool van deze week, ketjap en sesamolie :)