Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Burnt broccoli met een lauwwarme quinoasalade met gepofte knoflook, radicchio, rode ui, granaatappel, adukibonen en pompoenpitten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Wk 39 quinoa granaatappel burnt broccoli radicchio

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram broccoli
  • 6 teentjes knoflook in de schil
  • 150 gram quinoa
  • 30 gram pompoenpitten
  • 1 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 1 hart bleekselderij
  • 70 gram radicchio
  • 1 blikje adukibonen
  • 50 gram eikenbladsla

In Huis

  • olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de steel van de broccoli in stukjes. Maak de roosjes vrij klein. Hussel in een mengkom met olie, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflooktenen erbij en rooster 20-25 minuten, totdat de broccoli een beetje bruinverbrand is.
  3. Zet de quinoa op in ruim water met zout. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten. Als er c-tjes lost komen is de quinoa gaar. Let op, alle kratten hebben een zakje van 150 gram, ook de 2p!
  4. Bak in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze een beetje bruin worden.
  5. Halveer intussen de ui en snij in halve ringen. Doe de pompoenpitten in een kommetje en verwarm wat olie in de koekenpan. Bak de ui zachtjes 10 minuten zonder te laten kleuren. Voeg 1/4(!) van de balsamicoazijn toe en bak nog even mee.
  6. Haal intussen de zaadjes uit de granaatappel: rol de appel stevig heen en weer over het aanrecht zodat de pitjes wat los gaan zitten. Doe een schort voor! Halveer, hou boven een kom en sla stevig op de achterkant met een houten lepel zodat de pitjes eruit vallen. Bekijk zo nodig een instructiefilmpje. Het is lekker om ook het sap door het gerecht te roeren.
  7. Pel de knoflook uit de oven en wrijf in een vijzel of met de bolle kant van een lepel fijn. Meng met de laatste 3/4e van de balsamicoazijn, de olijfolie extra vierge, peper en zout tot een dressing.
  8. Snij het hart van de bleekselderij (het binnenste licht groene deel) in dunne plakjes. Snij (een deel van) de radicchio in dunne slierten.
  9. Giet en spoel de adukibonen af.
  10. Meng de quinoa met de dressing, ui, bleekselderij, radicchio, granaatappel en adukibonen.
  11. Was de sla met behulp van een slacentrifuge en zet deze apart op tafel erbij*.
  12. Serveer de quinoa op een bedje van sla en serveer de broccoli en pompoenpitjes erover.
  13. * het is bij dit soort gerechten verstandig de sla pas op het bord erdoor te mengen. Aangemaakte slablaadjes zijn de dag erna stukken minder lekker!