Skip to main content

Burnt broccoli met kastanjechampignons en een noedelsalade van Chinese kool, yacon en tauge

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 400 g Broccoli
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 400 g Chinese kool
  • 150 g Peen
  • 100 g Yaconwortel
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 125 g Noedels
  • 1 bakje(s) Tauge
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Sesamzaad

In Huis

  • 1 el Ketjap
  • 4 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Mayonaise
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Water
  • optioneel Sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker Chinese kool, citroen, yacon, ui en peen nodig deze week. Het specerijenbakje voor 4p bevat: 1 tl korianderzaad en 1 tl gemberpoeder, het bakje voor 2p de helft. (Let op het bakje met alleen poeder is voor het andere gerecht!).
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote mengkom de ketjap met de olijfolie en pers er een klein teentje knoflook bij. Doe de specerijen in een vijzel en druk de korianderzaadjes een beetje kapot.Voeg bij de ketjap en olie.
  3. 2. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak verder kleine roosjes. Snij het uiteinde van de steeltjes van de kastanjechampignons en laat ze verder heel. Voeg beide bij de marinade in de mengkom en schud goed om, zodat alles een beetje bedekt is. Leg in een grote schaal en bestrooi met peper en zout. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven.
  4. 3. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Rasp de peen erbij. Schil de yacon, snij in blokjes en voeg toe. Snij de ropeper in stukjes of halve ringetjes en voeg toe.
  5. 4. Zet de waterkoker aan voor de taugé en de noedels.
  6. 5. Doe de noedels in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water. Dek af en laat ca. 6 minuten staan. Trek tussendoor de noedels los van elkaar.
  7. 6. Doe de taugé in een vergiet en overgiet met kokend water. Voeg de taugé bij de Chinese kool.
  8. 7. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe.
  9. 8. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  10. 9. Serveer de noedelsalade bij de burnt broccoli en champignons en bestrooi met sesamzaadjes.