Skip to main content

Burnt broccoli met tagliatelle, cherry tomaatjes en basilicumpesto

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 50 g Basilicum
  • 40 g Pijnboompitten
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 400 g Verse tagliatelle

In Huis

  • 6 el Olijfolie
  • 2 teen Knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan gezouten water op voor de pasta.
  2. 2. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snij die in stukjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een wijde pan, liefst een met dikke bodem, en bak de broccoli 15 minuten stevig aan tot hij begint te kleuren en beetgaar is. De broccoli mag echt lekker bruin worden (zelfs vebrand/'burnt') en knapperig blijven. Doe indien nodig even het deksel op de pan om het goed te laten garen.
  3. 3. Hak de basilicum in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) met de helft van de knoflook fijn. Roer de olijfolie en flink peper en zout erdoor.
  4. 4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (blijf erbij het kan snel gaan!). Halveer de cherrytomaten. Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en hak fijn.
  5. 5. Breng de broccoli op smaak met zout en zwarte peper en bak de rode peper even kort mee.
  6. 6. Kook de pasta (wij vinden 100 gram pp ruim voldoende, dat is dus minder dan wat in het pakje zit) gaar in ca. 2 minuten. Giet af (bewaar wat kookvocht) en meng samen met de rauwe tomatenstukjes door de broccoli. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om het geheel wat smeuïger te maken. Meng de zelfgemaakte basilicumpesto erdoor en evt. nog wat olijfolie naar smaak.