Skip to main content

Businessclass steak pie met courgettesoep en cherrytomaat-sperziebonensalade

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram aardappel Doré
  • 1250 gram no waste courgettes
  • 10 stuks steak-pie
  • 1 stuks lente-ui
  • 350 gram cherrytomaatjes
  • 1 tak citroenverveine

In Huis

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 500 ml water
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Kook beetgaar in 6 minuten. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
  3. Maak de bouillon met behulp van een waterkoker.
  4. Verhit olie in een soeppan. Bak de kerriepoeder kort tot de geur vrijkomt. Hak de knoflook. Schil de aardappels. Snij de aardappels en courgette in blokjes. Voeg toe. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de pom-pie’s uit het bakje en bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie extra vierge. mayonaise, azijn, mosterd, peper en zout.
  7. Snij de lente-ui fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Meng de lente-ui, cherrytomaatjes en boontjes door de dressing.
  8. Haal de blaadjes van 1 tak (bij 4p) verveine. Doe bij de courgette en pureer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met nog wat fijngehakte verveine.
  9. Serveer de soep met de pom-pie’s en tomaat-bonensalade.