Butter chicken met basmatirijst en wilde spinazie

Kip

  • Totale tijd minuten
Snelle butter chicken met basmatirijst en spinaziewok | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees garam masala gekruid
  • 300 ml yoghurt
  • 2 stuks witte ui
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 200 gram bloemkool
  • 300 gram wilde spinazie
  • 2 el krulpeterselie

In Huis

  • 50 gram boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (uit flesje)
  • 2 el boter
icon package

Recept stappen

  1. Doe de gekruide kip in een schaal en meng goed met de yoghurt. Zet even weg.
  2. Verwarm de boter om te bakken met wat olie in een koekenpan. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en hou ca. 1/3de apart. Fruit de ui en rest van de knoflook tot de ui een beetje bruint (ca. 10 minuten). Voeg wat zout toe.
  3. Zet de rijst (zie tip) met wat zout en een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
  4. Pureer intussen de tomatenstukjes met een staafmixer glad.
  5. Schep de ui op een bordje en hou apart. Doe nog wat olie in de pan. Haal met een vleespincet of vork de kip uit de yoghurt en bak rondom bruin (hoeft nog niet gaar). Bewaar de yoghurt.
  6. Voeg, als de kip bruin is, de tomatensaus bij de kip samen met de ui en yoghurt en laat 10-15 minuten (of langer als je tijd hebt) pruttelen tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij de bloemkoolsteel in kleine stukjes en maak kleine roosjes. Verwarm olie in een wok en bak 2 minuutjes. Voeg een lepeltje water toe, dek af en laat beetgaar stomen.
  8. Was de wilde spinazie met behulp van een slacentrifuge. Voeg als de bloemkool beetgaar is de rest van de gehakte knoflook toe samen met de spinazie (indien nodig in delen). Laat slinken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  9. Hak de krulpeterselie fijn.
  10. Roer op het laatste de boter (2 el bij 4p) door de butter chicken. Bestrooi met de peterselie en serveer met de rijst en gewokte spinazie.
  11. Kook alle rijst in één keer om bij het andere gerecht sneller klaar te zijn. Bewaar de gare rijst in de ijskast tot gebruik.