Skip to main content

Butterchicken curry

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Kippendijen
  • 2 cm Gember
  • 1 stuk(s) Ui
  • 6 takje(s) Koriander

In Huis

  • 75 g Cashewnoten
  • 1 el Garam massala
  • 3 el Yoghurt
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 400 g Gepelde tomatenblokjes
  • 150 ml Slagroom
  • 1 tl Kardemompoeder
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 el Boter
  • 300 g Gekookte rijst
  • 4 stuk(s) Naanbrood
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil en rasp de gember. Maal de cashewnoten heel fijn in een keukenmachine.
  2. 2. Leg de kippendijen in een kom en voeg de gember en cashewnoten samen met de garam masala en yoghurt toe. Schep goed door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast marineren 1-2 uur marineren. Als je geen tijd hebt om te marineren roer je het even door om daarna meteen te gebruiken.
  3. 3. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak samen aan in de boter. Voeg de kip en de yoghurtmarinade toe en bak ca 6 minuten.
  4. 4. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door. Schenk de slagroom erbij. Breng op smaak met kardemom, kaneel, paprikapoeder, zout en peper. Laat 10 minuutjes pruttelen totdat de kip gaar is.
  5. 5. Bereid intussen de rijst en/ of het naanbrood volgens gebruiksaanwijzing. Bestrooi de curry met korianderblad en serveer met de rijst of het naanbrood.
  6. <br>Let op: kies voor rijst OF naanbroden.