Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Caesar-aardappelsalade met ei, boterbonen, roodlof en croutons

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Vega caesar met witte boontjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram Nicola aardappelen
  • 250 gram oranje bataat
  • 4 stuks eieren
  • 40 gram overjarige kaas
  • 100 gram yoghurt
  • 1 stuks ciabatta
  • 1.5 blikje boterbonen
  • 4 stuks baby romainesla
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • 1 teentje knoflook voor dressing
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 4 drupjes Worcester saus (optioneel)
  • boter en olie om te bakken
  • 1 teen knoflook voor croutons
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan met water op voor de aardappels en eieren. Was en snij de aardappels in blokjes van 2 cm. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Doe de eieren in het kokende water en voeg een minuutje later de blokjes bataat en aardappel toe. Kook samen nog 6 minuten, vanaf dat het water weer kookt. Giet en spoel koud af (laat de eitjes even goed schrikken).
  2. Maak de dressing: Rasp de kaas. Mix de kaas en de geperste knoflook in het bakje van de staafmixer met de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap en olijfolie. Pers knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout, en, als je dat in huis hebt wat drupjes Worcester saus.
  3. Maak de croutons: snij de ciabatta in dobbelsteentjes. Verwarm ruim boter en olie in een koekenpan en bak ze al omschuddend bruin en knapperig. Snij de knoflook fijn. Zet het vuur uit, voeg de knoflook toe en schud nog een paar keer goed. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de boterbonen af. Snij de baby Romainesla en roodlof in de lengte doormidden en in halve ringen.
  5. Meng de sla, roodlof, aardappel, bataat en witte bonen met de dressing. Pel de eitjes, halveer en leg erbovenop. Verdeel de croutons erover