Caesar salade met kip, ansjovis dressing en croutons

Lunch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Caesar salade met kip, ansjovis dressing en croutons | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 potje ansjovis (incl. olijfolie)
  • 8 sneetjes rogge vloer
  • 4 stuks ei
  • 400 gram kippendij
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram kruidensla met bloemen

In Huis

  • 1 tl mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • kneepje citroensap
  • naar smaak Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de dressing. Snij 3/4 van de ansjovis in kleine stukjes en meng samen met de mosterd, mayonaise, olijfolie extra vierge, citroensap en peper en zout. Voeg de ansjovis olie toe naar smaak.
  3. Maak de croutons. Snij het brood in dobbelsteentjes. Hussel ze in een mengkom met flink olie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
  4. Zet water op voor de eieren en kook ze half hard in ca. 7 minuten.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kippendij goud bruin.
  6. Halveer de cherrytomaatjes.
  7. Meng de kruidensla met de dressing, cherrytomaatjes, kip, croutons en eitjes. Rasp er wat Parmezaan overheen indien je dit in huis hebt