Skip to main content

Caesar salade met shoarmareepjes

Varken

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 krop(pen) romaanse sla
  • 400 g shoarmavlees
  • 4 stuk(s) boterham

In Huis

  • 2 stuk(s) ansjovis
  • 2 tl worcestershire saus
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl sherryazijn
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 6 el mayonaise
  • 100 g parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de croutons. Doe de olie, de knoflook, wat peper en zout in een grote schaal en mix. Doe de stukjes brood (ontkorst en in blokjes) erbij en meng goed door.
  2. Verhit een koekenpan en bak de croutons bruin. Dit kan ook in de oven ca. 10 minuten op 170 graden. Let op dat ze niet verbranden.
  3. Bak daarna de shoarmareepjes gedurende 5 minuten in dezelfde koekenpan gaar in ongeveer 5 minuten. Dek af en hou warm.
  4. Maak dan de dressing. Doe alle ingrediënten (ansjovisfilets fijngehakt) behalve de Parmezaanse kaas, bij elkaar en mix ze tot een dressing met de staafmixer. Meng er met een vork de Parmezaanse kaas door. Meng er wat water door zodat er een niet te dikke, room-achtige mayonaise ontstaat.
  5. Doe de sla(binnenste bladeren in hapklare stukken gescheurd) in een grote schaal en meng de shoarmareepjes en croutons erdoor. Doe er dan de dressing over en bestrooi ter garnering nog met wat krullen Parmezaanse kaas.
  6. NB. Meng alles pas vlak voor het serveren, anders worden de croutons zompig.