Skip to main content

Caesarsalad met knoflookcroutons, groene asperges en tomaten

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 400 g Groene asperges
  • 1 krop(pen) Bindsla
  • 50 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 stuk(s) Ansjovisfilet
  • 6 el Mayonaise
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl Worcestershire saus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de croutons. Snij het brood in blokjes van ca. 1 cm.
  2. 2. Doe de olijfolie in een grote schaal en knijp er 1 teentje knoflook bovenuit. Doe de broodblokjes erbij en meng goed door. Bak zachtjes rondom goudbruin en knapperig.
  3. 3. Kook de asperges beetgaar in ca. 5 minuten. Snij in stukken. Rasp de Parmezaanse kaas en snij de ansjovis in kleine stukjes. Meng voor de dressing de mayonaise met de mosterd, de ansjovis en de Worcestershire sauce. Knijp er de knoflook bovenuit en roer er als laatste de Parmezaanse kaas door. De saus is nu waarschijnlijk te dik. Verdun hem met een eetlepel water tot een smeuïge gemakkelijk te verdelen saus. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig met nog wat zout.
  4. 4. Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Was de rest en scheur ze in hapklare stukken. Doe de asperges erbij. Meng de sla met de saus en strooi er de croutons over. Garneer met ansjovis en flinters Parmezaanse kaas.
  5. Serveer direct zodat de croutons knapperig blijven.