Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Caesarsalade met gerookte kip, ei, bunkerkaas roodlof en croutons

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 20230329 Food De Krat 1095

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram gerookte kippendijstukjes
  • 600 gram aardappelen Nicola
  • 200 gram (ca.) groene asperges
  • 4 stuks ei
  • 1 stukje bunkerkaas
  • 150 ml yoghurt
  • 3 kropjes baby romainesla
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks ciabatta

In Huis

  • 1 teentje knoflook voor de dressing
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 4 drupjes worcestersaus (optioneel)
  • 40 gram boter
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook voor de croutons
icon package

Recept stappen

  1. Haal de gerookte kip ca. 1 uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Is dit niet gelukt? Leg het zakje dan even in warm water.
  2. Breng een ruime pan met water met zout aan de kook voor de aardappelen en eieren. Snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Doe de eieren in het kokende water en voeg een minuutje later de aardappelen toe. Kook samen nog 6 minuten, vanaf dat het water weer kookt. Giet en spoel koud af (laat de eitjes goed schrikken).
  3. Maak de dressing: rasp de kaas (ca. 20 gram bij 2p) met een fijne rasp en pers de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix met de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout, en, als je dat in huis hebt wat drupjes Worcester saus.
  4. Snij de baby romainesla en roodlof in de lengte doormidden en in halve ringen. Doe in een grote slakom.
  5. Maak de croutons: snij de ciabatta in dobbelsteentjes. Verwarm de boter en wat olie in een koekenpan en bak de croutons op hoog vuur in ca. 6 minuten al omschuddend bruin en knapperig (eventueel in delen). Hak de knoflook fijn. Zet het vuur uit, voeg de knoflook toe en schud nog een paar keer goed. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de sla, roodlof, aardappelen en kip met de dressing. Pel de eitjes, halveer en leg erbovenop. Verdeel de croutons erover. Rasp de rest van de kaas erover en serveer.