Skip to main content

Camembert met karamel en noten

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Camembert
  • 2 stuk(s) Pistolets bruin

In Huis

  • 50 g Walnoten
  • 50 g Ongezouten gepelde pistachenoten
  • 50 g Amandelen
  • 3 el Water
  • 100 g Suiker
  • Optioneel: 4 verse vijgen
  • Optioneel: zadencrackers
icon package

Recept stappen

  1. 1. Leg de camembert op een snijplank en laat op kamertemperatuur komen.
  2. 2. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze een beetje beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen en leg ze op de camembert.
  3. 3. Maak een karamel: Breng water en suiker aan de kook terwijl je blijft roeren. Ga hiermee door tot je een lichte goudbruine karamel hebt. Let op dat het niet verbrand. Schenk voorzichtig over de noten en de kaas. Laat afkoelen.
  4. 4. Serveer met stukjes brood of een zadencracker. Erg lekker ook met verse vijgen.
  5. <br>Tip: Karamel is erg heet. Let op voor spetters en probeer het tijdens het koken of vlak daarna niet te proeven. <br>Tip: Als je dit gerecht vlak na het opschenken van de karamel serveert, is de karamel hard. Voor een iets zachtere karamel laat je de kaas met karamel enkele uren staan.