Cannellinirisotto met chorizo, wortelpeterselie en winterpostelein

  • Totale tijd minuten
Cannellinirisotto met venkelsalami pastinaak landcress en overjarige geitenkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 1.5 stuks venkel
  • 200 gram chorizoworst
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 zakje winterpostelein

In Huis

  • 1000 ml water
  • 1.5 blokje runder- of kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • scheut/kneepje witte wijn/citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. NB. De worst is vrij zout van zichzelf. Daarom gebruik je minder bouillon dan gebruikelijk.
  2. Bereid de bouillon voor.
  3. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de sjalot zachtjes. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes van 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook, voeg toe. Voeg de rijst toe en schep om tot glanzend. Blus af met een scheut witte wijn of kneepje citroensap (uit een flesje).
  4. Voeg een flinke soeplepel bouillon toe. Roer goed door en dek af. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen een nieuwe lepel toe, roer en dek weer af. Net zolang tot de rijst en beetgaar is (ca. 20 minuten). De bouillon hoeft niet op.
  5. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in hele dunne plakjes. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak de venkel zo lang mogelijk zachtjes aan. Snij de chorizo in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 0.5 cm dik. Voeg bij de venkel en bak 2 minuutjes mee.
  6. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge. Hak grof. Giet de bonen af.
  7. Roer de winterpostelein, bonen, venkel en chorizo (incl. braadvet) op het laatst door de risotto. Warm nog even door en breng op smaak met peper en een eventueel een kneepje citroensap. Serveer direct.