Skip to main content

Captains Dinner met bruine bonen, piccalilly, worst en spek

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Bruine bonen
  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 200 g Spekblokjes
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 pot(je) Piccalilly

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Augurk
  • naar smaak Mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Week de bruine bonen een nacht in ruim koud water. Voeg dan zout en kook ze heel zachtjes net aan gaar in circa 1,5 uur. Bak ca 15 minuten voor de bonen gaar zijn de varkensworst gaar in een koekenpan in ca 15 minuten. Snij de uien in dunne ringen.
  2. Bak intussen het spek zachtjes goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Bak de uien op niet te hoog vuur zacht en daarna goudgeel in het overgebleven spekvet. Haal de bruine bonen met een schuimspaan uit de pan en voeg ze bij het spek. Meng er ook de gebakken uien door en misschien wat kookvocht. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de varkensworst en piccalilly.
  3. Een beetje zilveruitjes of augurken en mosterd zijn er lekker bij.
  4. Traditioneel eet je dit gerecht met rookworst ipv varkensworst, ook heel lekker!
  5. <br>Tip: je kan de piccalilly voor de kinderen wat zachter maken door er crème fraiche door te roeren.