Cashewnoten korma met sperziebonen, sweet dumpling pompoen en gemengde rijst

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Cashewnoten korma met sperziebonen sweet dumpling en rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 gram volkoren rijst
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks jalapeno peper
  • 2 el gember
  • 80 gram cashewnootstukjes
  • 400 gram sweet dumpling pompoen
  • 300 gram peen
  • 1 bakje Korma specerijen (incl kardemompeulen)
  • 3 stuks pruimtomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram sperziebonen
  • naar smaak koriander

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • Olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan 2x zoveel water en breng aan de kook. Voeg zout toe. Kook in 30-35 minuten op laag vuur (evt. met behulp van een vlamverdeler) afgedekt gaar en droog. LET OP, Je kan ook alvast rijst koken voor het andere gerecht!
  2. Hak de sjalot en knoflook grof. Snij de jalapenopeper doormidden, verwijder de zaadjes en snij grof (of laat zaadlijsten zitten als je echt van pittig houdt).
  3. Doe alles samen met de cashewnoten en het zout in het bakje van de staafmixer (of de keukenmachine) en maal stevig tot een pasta.
  4. Verwijder de steel en het boven- en onderkantje van de sweet dumpling. Snij met een scherp mesje eventuele harde stukjes van de schil weg. Snij in achten en verwijder de zaden. Snij overdwars in plakjes van 0.5 cm dik.
  5. Snij de peen in de lengte doormidden of in vieren en dan in plakjes. Verwarm wat olie in een wok en bak daarin het jalapenomengsel en de peen een paar minuten aan.
  6. Kneus de kardemompeulen en voeg samen met het korma-specerijenmengsel* bij de curry. Bak 2 minuten totdat de geuren vrijkomen.
  7. Hak intussen de tomaten grof. Voeg ze samen met de sweet dumpling en kokosmelk toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de curry ca. 15- 20 minuten zachtjes tot de sweet dumpling en wortel gaar zijn.
  8. Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes en halveer. Kook in ca. 4-6 minuten beetgaar. Haal de koriander af en zet in een bakje op tafel.
  9. Breng de curry goed op smaak met zout en serveer met de rijst, boontjes en koriander.
  10. Goed om te weten: In het kormaspecerijenbakje zit voor 4p: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl korianderpoeder, 1 tl zwarte peper en 4 kardemompeulen (in het bakje voor 2p zit de helft)