Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Casselerrib met kruidige zuurkool en appeltjes

Varken

  • Totale tijd minuten
1266 Casselerrib Met Kruidige Zuurkool En Appeltjes

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Casselerrib ham
  • 1000 g Carolus aardappelen
  • 2 pakje(s) Zuurkool
  • 250 ml Creme fraiche
  • 2 stuk(s) Appel

In Huis

  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Suiker
  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 el Paprikapoeder
  • 50 g Boter
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
  • eventueel toevoegen Nootmuskaat
  • eventueel toevoegen Appelstroop
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal de casselerrib uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Schil de aardappels en snij in kleinere stukken.
  4. Spoel de zuurkool goed af en laat uitlekken. Meng de crème fraîche met 2 el (grove) mosterd, 2tl suiker, ½ el kerriepoeder, ½ el paprikapoeder, peper en zout.
  5. Vet een ovenschaal in en doe hierin de uitgelekte zuurkool en roer het crème fraîche mengsel goed door de zuurkool.
  6. Snij de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes.
  7. Verdeel de appel dakpansgewijs over de zuurkool. Verdeel vervolgens ca. 50 gram boter in klontjes over de appels. Bak in de oven in ca. 25 min.
  8. Zet de aardappels op in een pan met water. Kook gaar in 15-20 minuten. Stamp tot een gladde puree met een klontje boter, een scheut melk en wat peper en zout. Maak af met wat nootmuskaat als je dat lekker vindt.
  9. Smeer de casselerrib in met een beetje appelstroop. Als de 25 minuten van de zuurkool om zijn, haal je de schaal uit de oven en zet je de grill aan. Leg de casselerrib op de zuurkool en appel en schuif nog even 6 minuten onder de grill.
  10. Serveer de zuurkool met de puree en het vlees.
  11. Tip: om kinderen aan de zuurkool te krijgen kan je wat extra appelstroop over hun zuurkool druppelen.