Skip to main content

Cassoulet van venkelworstje, boterbonen en bleekselderij met gesmoorde groene kool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Venkelworst
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 el Venkelzaad
  • 1 tl Chilivlokken
  • 600 g Groene kool
  • 1 blikje(s) Pruimtomaten
  • 2 blikje(s) Boterbonen
  • kneepje Citroensap

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie om te bakken
  • 40 g Boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bak de worsten in een beetje olie in een (later af te dekken) wok of braadpan rondom mooi bruin op middelhoog vuur.
  2. 2. Halveer de ui en snij in halve ringen en de bleekselderij in stukjes. Hak de helft (!) van de knoflook fijn.
  3. 3. Haal de worsten uit de pan en leg apart, ze gaan later verder garen. Zet het vuur laag, voeg het venkelzaad- en chilivlokkenmengsel, de ui, de bleekselderij en de helft(!) van de knoflook toe. Fruit zachtjes ca. 10 minuten.
  4. 4. Smelt de boter in een afsluitbare wok of koekenpan. Snij intussen de groene kool in vieren, verwijder het hart en snij in reepjes. Snij de ander helft van de knoflook doormidden en in hele dunne plakjes (als er een groen loofje in zit, gooi die dan weg). Voeg bij de boter, samen met de paprikapoeder en bak heel even zachtjes(!) aan. Roerbak de kool een minuutje mee en voeg dan een klein scheutje water toe. Dek af en laat circa 15 minuten zachtjes gaar smoren. Roer af en toe.
  5. 5. Voeg de laurier, tomaten en bouillonblokje bij het ui-mengsel. Leg de worsten er bovenop en laat afgedekt nog ca. 8 minuten sudderen tot de worsten gaar zijn. Laat de bonen uitlekken en roer ze er voorzichtig bij, warm even mee.
  6. 6. Breng de groene kool op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Serveer bij de cassoulet.  
  7. <br>Let op: je hebt vaker bleekselderij en citroen nodig deze week.