Skip to main content

Cassoulet van venkelworstje, boterbonen en bleekselderij met gestoofde groene kool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks venkelworst
  • 2 banaansjalot
  • 4 stengel(s) bleekselderij
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 20 gram eekhoorntjesbrood
  • 500 gram groene kool
  • 1 blikje pruimtomaten
  • 2 blikjes boterbonen

In Huis

  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 el olijfolie om te bakken
  • 200 ml water
  • 40 gram boter
  • 0.50 blokje groenteboullion
  • 2 blaadje laurier
  • 1 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Bak de worsten in een beetje olie in een afdekbare wok of braadpan rondom mooi bruin op middelhoog vuur.
  2. Snij de helft van de banaansjalot in halve ringen en snipper de rest. Snij de bleekselderij in stukjes en hak de knoflook fijn.
  3. Haal de worsten uit de pan en leg apart, ze gaan later verder garen. Zet het vuur laag, voeg het venkelzaad- en chilivlokkenmengsel, de halve uiringen(!), de bleekselderij en de helft(!) van de knoflook toe. Fruit zachtjes ca. 10 minuten.
  4. Zet de waterkoker aan giet de aangegeven hoeveelheid kokend water in een kommetje. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en zet weg.
  5. Smelt ruim boter in een andere afsluitbare wok of koekenpan. Fruit de gesnipperde sjalot en de rest van de knoflook. Snij intussen de groene kool in vieren, verwijder het hart en snij in vrij fijne in reepjes. Voeg bij de sjalot en roerbak even mee. Voeg als de kool glanst het water met eekhoorntjesbrood toe en kruimel het halve/kwart groentebouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 5-8 minuten zachtjes garen.
  6. Voeg de laurier, tomaten en het kippenbouillonblokje bij het sjalot-mengsel. Leg de worsten er bovenop en laat afgedekt nog ca. 8 minuten sudderen tot de worsten gaar zijn. Laat na de 8 minuten de bonen uitlekken en roer ze er voorzichtig bij, warm even mee.
  7. Laat als de groene kool, als deze te nat blijft, zonder deksel nog even verder sudderen en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de cassoulet.  
  8. In het 4p bakje zit 1 tl chilivlokken en 1 el venkelzaad, in het bakje voor 2p de helft.