Skip to main content

Cassoulet van venkelworstje, boterbonen en bleekselderij met groene kool

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 venkelworstjes
  • 2 banaansjalotten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 tl venkelzaad
  • 20 gram eekhoorntjesbrood
  • 500 gram groene kool
  • 2 blikjes boterbonen

In Huis

  • 200 ml water
  • olijfolie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 40 gram boter
  • 0.50 groenteboullionblokje
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blikje pruimtomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan en giet de aangegeven hoeveelheid kokend water in een kommetje. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en zet weg.
  2. Bak de worsten in wat olie in een afdekbare wok of braadpan rondom mooi bruin op middelhoog vuur.
  3. Snij de helft van de banaansjalot in halve ringen en snipper de rest. Snij de bleekselderij in stukjes en hak de knoflook fijn.
  4. Haal de worsten uit de pan en leg apart, ze gaan later verder garen. Zet het vuur laag, voeg de halve sjalotringen(!), de bleekselderij, de helft(!) van de knoflook, het venkelzaad toe en evt. chilivlokken toe. Fruit zachtjes ca. 10 minuten.
  5. Smelt de boter in een andere afsluitbare wok of koekenpan. Fruit de gesnipperde sjalot en de rest van de knoflook. Voeg de groene kool bij de sjalot en roerbak even mee. Voeg als de kool glanst het water met eekhoorntjesbrood toe en kruimel de helft (bij 4p) of een kwart (bij 2p) groentebouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 5-8 minuten zachtjes garen.
  6. Voeg de laurier, tomaten en het kippenbouillonblokje bij het bleekselderij- -sjalotmengsel. Leg de worsten er bovenop en laat afgedekt nog ca. 8 minuten sudderen tot de worsten gaar zijn. Laat na de 8 minuten de bonen uitlekken en roer ze er voorzichtig bij, warm even mee.
  7. Laat de groene kool, als deze te nat blijft, zonder deksel nog even verder sudderen en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de cassoulet.  
  8. Meer zin in kip? Maak dan de kipcassoulet (zie recept: Kipcassoulet)