Ceviche van zeebaars met venkel, appel en munt

Vis, Snel klaar, Voorgerecht, Lunch

  • Totale tijd 20 minuten
WK 20 ceviche van zeebaars met venkel en appel

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks zeebaarsfilet
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks Elstar appel
  • 1 handje munt

In Huis

  • 4 stuks limoen
  • 1 stuks rode chilipeper
icon package

Recept stappen

  1. Pers in een kom het sap van de limoen.
  2. Verwijder de huid van de zeebaars en snij de filets in hele dunne plakjes. Gebruik hier een scherp mes voor!
  3. Snij de sjalot in ringen. Verwijder de pitjes van chilipeper en snij in fijne halve ringetjes. Mix de vis met de sjalot en chilipeper door het limoensap. Voeg een suf zout toe en zet weg voor ca. 5 minuten.
  4. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes. Snij de appel in kleine blokjes en hak de muntblaadjes grof.
  5. Leg de plakjes zeebaars in een mooi rondje op een plat bord. Verdeel de chilipeper, sjalot, venkel en appel erover en garneer met de munt. Of schep alle ingrediënten behalve de munt door elkaar en serveer in kleine kommetjes.