Skip to main content

Champignonburger met een broccolistamppotje en geroosterde paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1000 gram aardappelen
  • 2 stronken broccoli
  • 2 stronkjes roodlof
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode peper
  • 4 stuks champignonburger

In Huis

  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 1 scheutje olijfolie extra vierge
  • 1 klontje boter
  • olijfolie (om te bakken)
icon package

Recept stappen

  1. Zet je oven op de grillstand (200 graden). Doe de paprika’s in een schaaltje en zet ze dicht onder de grill. Zet steeds een wekker op 6 à 7 minuten om ze te keren. Ze mogen wel lekker donkerbruin worden.
  2. Plet de knoflook met de schil.
  3. Breng intussen een pan water aan de kook en schil de aardappels. Snij in stukken en doe bij het kokende water, samen met de geplette knoflookteen en breng weer aan de kook. Zet een wekker voor 5 minuten want dan gaat een deel van de broccoli erbij.
  4. Snij de roosjes van de broccolistronken, maak ze vrij klein. Snij vervolgens de grote stronk en het kleinere stronkje dat over is in kleine stukjes. Doe de stronkjes na 5 minuten bij de aardappelen en na nog eens 5 minuten de roosjes.
  5. Haal de paprika's als ze goed rondom gegrild zijn uit de oven en doe 5 minuten in een zakje.
  6. Check na ongeveer 15 minuten (vanaf start koken) of de aardappels en broccolistronkjes gaar zijn. Giet af en haal de knoflookteen eruit. Verwijder het schilletje en snij in stukjes. Voeg weer toe aan de aardappels. Stamp het geheel met een klontje boter en een flinke scheut olijfolie tot een lekker grove puree. Breng goed op smaak met peper en zout. Hou warm.
  7. Halveer de roodlof, verwijder het hart en snij in ringen. Snij de cherrytomaatjes in vieren. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij de peper in stukjes. Roer alles voorzichtig door de warme stamppot.
  8. Bak de champignonburgers in een koekenpan in een beetje olijfolie.
  9. Haal intussen de schil van de paprika’s en snij in repen. Serveer de stamppot met de geroosterde paprika, rode peper en de champignonburgers.