Skip to main content

Champignons op toast

Vegetarisch, Eva's Keukenkast

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 10 gram bladpeterselie

In Huis

  • 4 el milde olijfolie
  • 40 gram boter
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 8 sneetjes witbrood (casino), getoast
icon package

Recept stappen

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Laat flink heet worden.
  2. Bak de helft van de champignons al omscheppend op hoog vuur aan. Voeg 20 gram boter toe en bak de champignons mooi bruin. Schep ze over op een bord en bak de andere helft van de champignons op dezelfde manier. Voeg op het laatst de sjalot en knoflook toe en en bak op iets lager vuur even mee. Doe de eerste helft van de gebakken champignons erbij, voeg de peterselie en balsamicoazijn toe en bak alles nog heel even hoog op. Breng op smaak met zout en veel peper.
  3. Smeer de toast royaal in met boter, schep de champignons erop en snij schuin doormidden.
  4. Schaaf er wat truffel over