Skip to main content

Chickenpie

Kip

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) dunne prei
  • 100 g winterpeen
  • 1 stuk(s) uien
  • 400 g kippendijfilet
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 pak(ken) diepvriesbladerdeeg
  • 1 stuk(s) eieren

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 40 g bloem
  • 250 ml creme fraiche
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Snijd een stuk winterpeen in kwarten en snijd hier dunne plakjes van. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de kip in hapklare stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes aan tot ze lichtbruin en gaar worden in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Bak in het overgebleven vet de ui, prei, wortel en knoflook zachtjes aan tot de groenten zacht begint te worden.
  4. Voeg de tijm toe samen met de gebakken kip. Roer er de bloem door en verdun beetje bij beetje met de kippenbouillon zodat een grove ragout ontstaat. Laat zachtjes enkele minuten garen. Meng er crème fraîche door. Check op peper en zout.
  5. Neem vier eenpersoons ovenschaaltjes van ca. 350 ml en vul met de kippenragout.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bladerdeeg op maat van de ovenschaaltjes. Het deeg moet 2 cm groter zijn dan de vorm van het ovenschaaltje.
  7. Roer het ei los. Kwast de bovenkant en 2 cm van de zijkant van de ovenschaaltjes in met wat geklutst ei. Dit voorkomt dat het kapje loslaat. Dek de ovenschaaltjes voorzichtig af met het bladerdeeg en druk aan. Bestrijk met wat geklutst ei en prik een paar gaatjes in het kapje, zodat de stoom kan ontsnappen.
  8. Bak 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot het kapje van de pie mooi goudbruin is.
  9. Laat een beetje afkoelen en serveer met een eenvoudige groene salade.